Українські захисники просунулися на Херсонщині

2046 0
Жодних деталей поки не повідомляють.
Українські військові/фото з відкритих джерел

Українські військові/фото з відкритих джерел

Українські захисники просуваються в Херсонській області, проте закликають українців не повідомляти деталі у соцмережах, а чекати на офіційні повідомлення військових.  Про це повідомила голова пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає УП.

За її словами, окремих ділянках українські оборонці відкинули ворога за третій рубіж оборони, хоча окупанти укріпилися залізобетонними конструкціями. 

«Дії наших військ на південному напрямку, в бік Херсона, досить успішні. Окупантам дуже важко. Вже витрачено сили на облаштування 2-го і 3-го рубежів оборони, доводиться користуватися запасними, тому що навіть з них ми вже витісняємо ворога. Ми просуваємось… Ми закріпимося на цих рубежах і обов’язково про це повідомимо. А зараз, коли триває військова операція, закликаю всіх зберігати спокій і чекати офіційних повідомлень. Тільки військові знають, де вони, куди просуваються і які успіхи мають», – повідомила вона.

Читайте також: ЗСУ ліквідували за добу ще 300 російських окупантів

Нагадаємо, що російські війська тимчасово взяли під свій контроль обласний центр і низку населених пунктів Херсонської області та, за даними Генштабу ЗСУ, хотіли вийти до адмінмежі регіону. За інформацією розвідки України, росіяни збиралися провести голосування на «референдумі» зі створення псевдореспубліки «ХНР» та визнання окупаційної влади. Для цього нібито друкували бюлетені, бланки, брошури, плакати й буклети. Однак «референдуму» досі не відбулось.

Згодом стало відомо, що російські окупанти в Херсонській області продовжували готувати підґрунтя для проведення псевдореферендуму щодо можливого приєднання до рф. Зокрема, для цього на захоплених територіях області проводили фейкове «соціальне опитування».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!