Українського водія, що спричинив смертельну аварію в Польщі, засудили до 6,5 років ув’язнення

5665 0
Захист обвинуваченого подасть апеляцію, тож вирок не вступив у дію.
фото Darek Delmanowicz / PAP

фото Darek Delmanowicz / PAP

Водія українського автобуса, який спричинив смертельну аварію у серпні минулого року поблизу села Лещава-Долішня у Польщі, засудили до 6,5 років. Відповідне рішення виніс Окружний суд Перемишля сьогодні, 12 червня, повідомляє RMF24.

Його звинувачують навмисному спричиненні аварії, у якій загинуло троє людей, а ще 50 – отримали травми. За висновками місцевої прокуратури, під час руху за маршрутом він не дотримався належної обережності, їхав із значним перевищенням швидкості, що і спричинило аварію.

42-річному водієві на 15 років заборонили керувати автотранспортом на території Польщі. Через матеріальне становище водія, його звільнили його від судових зборів. Захист обвинуваченого оголосив, що подасть апеляцію, тож вирок наразі не вступив у дію.

Читайте також: Як зробити наші дороги безпечними

Нагадаємо, 17 серпня торік о 22:10 автобус із туристами зі Львова злетів з траси поблизу Лещави-Долішньої та перекинувся кілька разів. Унаслідок аварії загинули троє громадян України – дві жінки у віці 30 та 31 року і один чоловік. 38 осіб доправили до лікарень із травмами різного стану тяжкості, у тому числі 10 дітей.

Пізніше з’ясувалось, що автобус із туристами мав їхати до Відня іншою дорогою, проте через черги на кордоні змінив свій маршрут. Львівська турфірма «Аккорд-тур» відреагувала на інцидент лише через два доби. Згодом суд у Перемишлі арештував водія автобуса на три місяці, а пізніше у його крові знайшли психотропні речовини. 

Водій визнав, що у критичний момент намагався гальмувати і навіть спробував використати гірські гальма, що не спрацювали, а ручне гальмо не встиг затягнути. Водій додав, що дорога була важкою, поверхня слизькою і був туман. Він зазначив, що маршрут подорожі та перетин польсько-українського кордону через перехід в Кросцєнку визначило туристичне агентство – організатор екскурсії, а він не знав дороги і використовував GPS-навігатор.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!