Українську антарктичну станцію «Академік Вернадський» засипало кількаметровим шаром снігу. Фото

1602 0
Рівень снігу тут побив 20-річний рекорд і сягнув 3 метри.
фото: Національний антарктичний науковий центр

фото: Національний антарктичний науковий центр

Українську антарктичну станцію «Академік Вернадський» засипало кількаметровим шаром снігу. Після рекордних снігопадів полярники почали відкопувати станцію. Про це повідомили в Національному антарктичному науковому центрі.

Читайте також: Три львівські школи відвідають українські полярники

Попри початок антарктичного літа біля української станції «Академік Вернадський» тривалий час хурделило. Рівень снігу тут побив 20-річний рекорд і сягнув 3 метри.

Читайте також: Українські полярники знайшли в Антарктиді льодовикову печеру. Фото

Зараз снігопади майже припинилися і полярники почали відкопувати інфраструктуру станції. Робота триває вже кілька тижнів – від снігу майже відкопали житловий корпус, капличку та прохід до другого причалу Джету. Також для проведення запланованих робіт із модернізації станції розчистили металоконструкцію біля дизельної для переміщення вантажів, територію за сміттєвим майданчиком для його розширення, місце для прокладання нової паливної лінії та фундамент крану для його гідроізоляції.

Відкидати сніг допомагають і французькі дослідники, які приїхали на «Вернадський» для наукової роботи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!