Українську ініціативу в сфері відкритого урядування визнали найкращою в світі

1908 0
Престижну нагороду Open Government Awards 2016 отримала електронна система публічних закупівель ProZorro. Український відповідник паперовим держтендерам визнали найкращим з-поміж ініціатив з більш як 70-ти країн світу.
Фото: Max Nefyodov

Фото: Max Nefyodov

7-го грудня українців нагородили під час саміту Open Government Partnership (OGP Global Summit), що проходить у Парижі. «70+ країн-членів Open Government Partnership, світової ініціативи в сфері відкритого урядування – від США і Франції до Індонезії та Гондурасу. А хто найкращий в світі? Звісно, Україна!!!», – повідомив на своїй сторінці у Facebook Максим Нефьодов, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України.

Премією Open Government Awards 2016 відзначають громадські ініціативи, що роблять прозорими урядові дані та забезпечують до них доступ. Організатори визнали, що  система ProZorro «проливає світло на корупційні практики закупівель в Україні», та наголосили на важливості участі в створенні платформи молодих фахівців.

Довідка. ProZorro – електронна система публічних закупівель, яка прийшла на зміну паперовим держтендерам. Розробка цієї системи на базі програмного забезпечення з відкритим кодом була здійснена у партнерстві влади, бізнесу та громадськості та адмініструвалася антикорупційною організацією Transparency International Україна.

За матеріалами: Watcher.com

Опублікувала Людмила Рубцова

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!