Українську мову включать до іспитів у польських школах

1453 0
Нововведення має з’явитись у 2026 році.
Фото: АР

Фото: АР

Випускники середніх шкіл у Польщі матимуть можливість скласти іспит з української мови. Про це повідомляє видання Onet Wiadomosci з посиланням на зміни до програми атестації учнів.

Міносвіти Польщі оприлюднило плани на майбутнє, за якими українську мову включать до польської матури як іноземну мову на вибір. Йдеться про випускні іспити в середніх школах, які є і вступними до вищих навчальних закладів.

Читайте також: Львів’яни подякували Анджею Дуді за все, що Польща зробила для України. Фото та відео

«Широкий приплив громадян України до Польщі у зв’язку з військовими діями на території цієї країни може вплинути на підвищення інтересу поляків до цієї країни, її мови та культури», – йдеться у повідомленні Міносвіти Польщі.

Наразі абітурієнти на підсумковій атестації в обов'язковому порядку вибирають одну з мов: англійську, німецьку, французьку, італійську, іспанську та російську. Рішення про включення українською мови до іспитів у середній школі мають видати в другій половині 2023 року. Згідно з проектом, українську мову на вибір введуть на іспитах у навчальному році 2025/26. Це означатиме, що складати іспит з української мови як сучасної іноземної під час матури зможуть всі учні в Польщі незалежно від громадянства.

Нагадаємо, з Львівської картинної галереї вивезли на зберігання до Польщі картини художника Яцека Мальчевського. Їх виставили для огляду у залах Національного музею в Познані.

__________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!