Україна

Тенісистку Марту Костюк освистали на Roland Garros за відмову потиснути руку білоруській спортсменці

641 0
Костюк заявила, що «не поважає російських та білоруських спортсменів» та дорікнула білорусці, що та ніде не сказала, що вона особисто виступає проти війни в Україні.
Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Українська тенісистка Марта Костюк поступилася білоруській спортсменці Аріні Соболенко на старті "Ролан Гаррос" (3:6, 2:6) у Франції та проігнорувала її біля сітки й не потиснула їй руки. У відповідь трибуни освистали українку.

Українська і білоруська тенісистки також не робили передматчевого фото. А після закінчення матчу, коли тенісистки традиційно вирушили у бік суддівської вежі, рукостискання між ними не сталося.

Коли Соболенко підходила до сітки, Костюк уже відійшла від арбітра до своєї лави. Після цього пролунав свист французької публіки.

«Не очікувала, але я ніяк на це не відреагувала. Чесно, людям має бути соромно, але не мені [за них] вирішувати. Я б хотіла побачити, як люди на це відреагують через 10 років, коли війна завершиться. Думаю, вони почуватимуться не дуже приємно щодо того, як вони вчинили», – сказала Костюк.

Пізніше на інцидент відреагував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який підтримав Костюк.

«Тим, хто освистував, треба відвідати Бучу, куди російська армія прийшла з Білорусі й винищувала мирне населення. Або бігти в укриття, коли в Білорусі злітає російський літак. А потім освистуйте», – написав він у Twitter.

Довідка. Марта Костюк народилася 28 червня 2002 року в Києві. Українська тенісистка, переможниця Відкритого чемпіонату Австралії 2017 року в одиночному розряді серед юніорок та Відкритого чемпіонату США 2017 року у парному розряді серед юніорок. У березні спортсменка виграла свій перший титул WTA в кар'єрі, розбивши у фіналі росіянку.

Фото: Reuters

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!