Українських чиновників навчатимуть на онлайн-курсах Prometheus

2104 0
Вслід за Великою Британією, Україна стала однією з перших країн в світі, що створила державний масовий онлайн-курс. Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та команда ProZorro спільно з Проектом ЄС «Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС» запускають на Prometheus перший в історії України державний масовий онлайн-курс «Публічні закупівлі».
фото:dyvensvit.org, osvita.ua, artukraine

фото:dyvensvit.org, osvita.ua, artukraine

Потенційна аудиторія курсу складає більше 100 тисяч слухачів - учасників тендерних комітетів по всій країні. Представники міністерств, відомств, держпідприємств, органів місцевої влади - зможуть навчитися основним нюансам публічних закупівель: від особливостей законодавства, створення тендерної документації і до використання нових онлайн-інструментів, в тому числі, системи електронних закупівель ProZorro і модуля аналітики закупівель bi.prozorro.org. Серед лекторів курсу – представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Проекту ЄС «Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС», Transparency International в Україні та Центру протидії корупції.

«До вересня 2016 року всі державні тендери в Україні будуть переведені в електронний формат. Це дуже важливий крок в реформі публічних закупівель, і навчання має критичне значення для її успіху. Команда ProZorro вже провела більше сотні семінарів в усіх регіонах, а тепер кожен бажаючий зможе дізнатися про публічні закупівлі з допомогою безкоштовного курсу на Prometheus. Це дійсно зручний, простий інструмент для освіти та відповідей на питання» , - розповів заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, який разом з Олександром Стародубцевим, директором Департаменту регулювання держзакупівель, підготував вступну частину онлайн-курсу.

Курс «Публічні закупівлі» також буде корисний всім, хто цікавиться, як використовуються податки українців – журналістам, громадським активістам, правоохоронцям, представникам контролюючих органів, пересічним громадянам тощо. Навчання розпочнеться у травні 2016 року.

Реєстрація на безкоштовний онлайн-курс відкрита за посиланням.

Тривалість курсу – 6 тижнів.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!