«На наших віськових можуть не діяти антибіотики». Експертка про необхідність рецептів на ліки

1768 0
Під час лікування бійцям не допомагають сильні ліки.
Фото: foreverconscious.com

Фото: foreverconscious.com

В українських військових високий рівень антибіотикорезистентності, тому під час лікування за кордоном їм можуть не допомагати сильні ліки. Про це під час дискусії Tvoemisto.tv  «Львів медичний. Як у місті та регіоні реформуються заклади охорони здоров'я» повідомила сьогодні, 31 березня, директорка з розвитку Першого медичного об’єднання Львова Ірина Заславець.

«Ми знаємо, що таке антибіотикорезистентність. Зараз, коли наші військові в період повномасштабного вторгнення потрапляють в європейські клініки, то вони закриваються відділеннями, де лежать наші хлопці і дівчата. Адже антибіотикорезистентність шалена: їх не беруть жодні важкі ліки», – пояснила Ірина Заславець, відповідаючи на запитання ведучого про те, що українці обговорють введення рецептів на певний перелік ліків, зокрема антибіотиків, зокрема у соцмережах українці наголошують, що волонтерам стане складніше купувати ліки для військових.

На її думку, впровадження електронних рецептів допоможе побороти таку проблему, адже обмежить самолікування. 

Читати також: Рецептурні ліки відпускатимуть за е-рецептом уже з квітня. Як їх отримати та скільки будуть дійсні

Нагадаємо, що з 1 квітня в Україні рецептурні препарати в аптеці можна буде придбати лише за електронним рецептом лікаря. На час воєнного стану триватиме перехідний період, коли можна отримати як електронний рецепт, так і паперовий. Перевірити перелік ліків, які будуть дозволені до застосування і відпускатимуться без рецептів з аптек та їх структурних підрозділів, можна за посиланням.

Для довідки:

Антибіотикорезистентність – це стійкість бактерій до одного або кількох антибіотиків. Вона виникає через безвідповідальне ставлення до прийому препаратів. Неконтрольоване та неправильне призначення ліків навчає бактерію боротись з тим чи іншим класом антибіотиків.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!