Український Давос: у Трускавці стартував третій Форум місцевого розвитку

1934 0
Протягом трьох днів на форумі обговорюватимуть міжрегіональну співпрацю, децентралізацію, а також перспективи розвитку та збереження Карпат.

Сьогодні, 21 червня, розпочався третій Форум місцевого розвитку у Трускавці, що триватиме три дні. Як розповів на брифінгу Олександр Ганущин, голова Львівської обласної ради, форум працюватиме в трьох напрямках:

  1. Перспектива та розвиток Карпат на території України та інших країн, зокрема Польщі.
  2. Питання місцевого розвитку, переваги та недоліки децентралізації. Як зробити її ефективнішою для регіонів.
  3.  Співпраця між Заходом та Сходом України.

Читайте також: Великий Львів. Чи зможе місто об’єднати приміські села та розширити свої межі

Олександр Ганущин звернув особливу увагу на третій напрямок.

«Міжрегіональна співпраця – це клей, який об'єднає всю країну, а реінтеграцію українського Донбасу треба починати із підконтрольних територій. Наразі ведеться інтенсивна робота в розбудові стосунків між Львівською та Луганською областями. Проте наша мета, щоб і представники інших обалстей та районів долучалися до такої співпраці, а розвиток міжрегіональної співпраці ліг в основу державної політики, щоб були на це кошти з державного бюджету», –заявив він під час відкриття Форуму.

У межах заходу представники різних регіонів України планують підписати Меморандум про співпрацю, зокрема Львівська, Луганська, Івано-Франківська області. Загалом Форум відвідають представники влади Харківської, Івано-Франківської, Запорізької, Тернопільської, Закарпатської, Полтавської, Чернівецької та інших областей.

Окрім того, про розвиток Карпат у контексті європейської співпраці говоритимуть спікери з Австрії, Польщі та Румунії. Зокрема, надзвичайний та повноважний посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер, посол Сейму Республіки Польща Богдан Жоньца, голова Марамуреської повітової ради Румунії Габріель Валер Зетя, міністр інвестицій та розвитку Республіки Польщі Єжи Квєцінські. З української ж сторони тему Карпат обговрюватимуть спікер Верховної Ради Андрій Парубій, віце-премєр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе та міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!