Український фільм «Гуцулка Ксеня» отримав головну нагороду на фестивалі в Японії

4868 0
На розгляд відбіркової комісії надіслали більше 1200 фільмів із усього світу.
Фото: Держкіно

Фото: Держкіно

Український фільм «Гуцулка Ксеня» отримав головну нагороду кінофестивалю в Японії. Про це повідомили в Держкіно.

Фільм режисерки Олени Дем’яненко отримав Ґран-прі кінофестивалю Atami Film Festival, що відбувався у Японії, та вийде в прокат у місцевих кінотеатрах.

Фестиваль відбувіався з 28 червня по 1 липня в курортному містечку Атамі, який ще називають «японським Голлівудом». На розгляд відбіркової комісії надіслали більше 1200 фільмів із усього світу. До програми ігрового кіно разом з «Гуцулкою Ксенею» відібрали лише п’ять картин. Головний приз Atami Film Festival 2019 для української режисерки вручила зірка японського кіно Каорі Момої (Kaori Momoi).

Довідка

Фільм «Гуцулка Ксеня» створили за мотивами однойменного твору Ярослава Барнича. Авторкою сценарію та режисеркою картини є Олена Дем’яненко. Головні ролі у фільмі виконали Варя Лущик, Максим Лозинський, Олів’є Бонжур, Ігор Цішкевич, Олег Стефан, Катерина Молчанова та вокалістка Dakh Daughters Соломія Мельник. Фільм вийшов у широкий прокат 7 березня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!