Український фільм номінували на англійському кінофестивалі

2106 0
19-го листопада українську драму відзначили на Міжнародному кінофестивалі у Крістел Пелесі в Лондоні. Нагороду отримала стрічка Олени Дем’яненко «Моя бабуся Фані Каплан».
Фото: Facebook

Фото: Facebook

Український фільм, сценаристом і режисером якого є Олена Дем’яненко, став переможцем у номінації «Найкращий іноземний фільм» (Best International Film). Про це повідомляє Національна спілка кінематографістів України.

«Моя бабуся Фані Каплан» - це драма, що розповідає про жінку-революціонерку, яка була заарештована за скоєння замаху на Леніна. Сюжет побудований в стилі журналістського розслідування, у якому виявляється трагічна історія кохання Фанні Каплан до Віктора Гарського.

Читайте також: "Гніздо Горлиці": фільм про заробітчанку в Італії зібрав аншлаг у Львові. Рецензія

Фільм знімали в Україні та Франції, а головні ролі виконали Катерина Молчанова та Мирослав Слабошпицький. В українському кінопрокаті стрічка з’явиться з 8-го грудня 2016 року.

Довідка. Міжнародний кінофестиваль у Крістел Пелесі (Crystal Palace International Film Festival) було засновано у 2009-му. Він проводиться у районі Крістел Пелес у південному Лондоні. Цього року захід тривав з 29 жовтня по 19 листопада.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!