Український фільм про події на Донбасі потрапив у лонгліст «європейського Оскара»

1609 0
Фільм розповідає про життя Донбасу після майбутньої перемоги України у війні з Росією і повернення окупованих територій.
Фото: postmania

Фото: postmania

Український фільм «Атлантида» режисера Валентина Васяновича потрапив у лонгліст премії Європейської кіноакадемії, так званого «європейського Оскара». Про це йдеться на сайті кіноакадемії.

Стрічку мають подивитися кіноакадеміки, які голосуватимуть за номінантів на премію. Результати їхнього вибору будуть відомі 7 листопада на Фестивалі європейського кіно в Севільї.

«Ми сприймаємо кожен фестиваль чи премію як можливість розповісти світу про війну з Росією. Цього разу ми зможемо ще раз нагадати про неї Європі. Пишаємося цією можливістю і вітаємо всю творчу команду!»,пишуть на сторінці фільму у Фейсбуку. 

Додамо, що в фільмі «Атлантида» події розгортаються на Донбасі. Він розповідає про життя Донбасу після майбутньої перемоги України у війні з Росією і повернення окупованих територій. 2025-й, після закінчення війни пройшов рік. Територія Донбасу визнана непридатною для проживання, а навколишнє середовище настільки спустошене, що зміни здаються неможливими.

Прем'єра в Україні запланована на 5 листопада 2020 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!