Український гурт зняв кліп у Підгорецькому замку. Відео

6920 1
Український гурт Mari Cheba презентувала кліп на пісню «З тобою», який музиканти зняли на території Підгорецького замку на Львівщині.
фото: www.youtube.com

фото: www.youtube.com

Зйомки ролика проходили у старовинному замку, розташованому в селі Підгірці на Львівщині. На відео можна побачити колекцію експонатів замку в Підгірцях, яка зараз зберігається у Львівській національній галереї мистецтв, але спеціально для кліпу була тимчасово привезена в рідні стіни.

Читайте також: У Львові презентували скарби Підгорецького замку. Інтерактивна екскурсія

«Кліп «З тобою» є початком нашої соціальної діяльності, оскільки ми б хотіли не лише займатися музикою, а й робити корисні речі для людей. За допомогою цього відео ми спробуємо звернути увагу громадськості на Підгорецький замок і запустити акцію на його підтримку», – розповіла для видання Cultprostir Марія Чеба.

Підгорецький замок був побудований у XVII столітті. Кілька років тому його занесли до списку 100 пам'яток світу, які вимагають негайної реставрації. Це спонукало гурт ініціювати кампанію для допомоги старовинній будівлі. Незабаром музиканти збираються запустити краудфандинг, під час якого хочуть зібрати кошти на оцифрування творів колекції Підгорецького замку, які знаходяться у фондах музеїв України, Польщі, США, Японії, Литви і Бразилії.

Читайте також: Концесія замку в Підгірцях: шанс на порятунок чи загроза?

Довідково. «Mari Cheba» — український електронний гурт із Києва, заснований солісткою та автором пісень Марією Чебою у серпні 2015 року. Вокальні здібності українки оцінила світова музична індустрія: дівчина стала володаркою звання «кращий жіночий вокал» за версією Trip Hop Nation серед виконавиць з Америки і країн Європи. До складу гурту входять клавішник Валентин Латиш та електро-гітарист Денис Рильков. У 2016 році «Mari Cheba» стали номінантами премії Yuna в категорії «Відкриття року». 

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
7 Жовтня, 2017 13:03
Софі Усі бажаючі можуть допомогти в відновленні замку через краудфаундінг на сайті na-starte.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!