Український haute couture. Оксана Караванська представила нову колекцію у Митрополичих садах

6815 0
Дизайнерка допомагає УГКЦ збирати гроші на відновлення садового комплексу біля церкви Святого Юра.

24 червня у Митрополичих садах біля біля Святоюрського собору відбувся третій щорічний показ нової fashion-колекції української дизайнерки Оксани Караванської під назвою «Український Haute Couture». Подивитися на нові роботи мисткині прийшло близько двохсот гостей, серед яких і Tvoemisto.tv.

 

Сади  Андрея Шептицього у Львові – унікальне  історичне місце, яке ще донедавна було руїною. Чотири роки тому «Фундація духовного відродження» Української Греко-католицької Церкви  ініціювала відновлення Митрополичих садів. А модні покази допомагали зібрати кошти на реставрацію.

 

Відреставрувавши верхні сади, фундація та Оксана Караванська вирішили знову влаштувати благодійний показ, а зібрані кошти використати на відновлення нижньої частини Святоюрського садового комплексу. (Реквізити для допомоги, до речі, є тут).

«На створення лінії некласичних оригінальних суконь  мене надихнули автентичні українські весільні обряди», – зазначила майстриня.

Організатори влаштували для гостей театральне дійство. Художнє тло та атмосферу для fashion-історії створила  режисерка  Тетяна Половинка.

Акторки центру «Слово і голос» виконали українські весільні пісні, які підкреслили естетику колекції, що вирізнялася  контрастним поєднанням сучасних принтів із зображеннями давнього побуту українців з самобутніми народними орнаментами.

Окрім весільного вбрання Оксана Караванська представила також декілька костюмів і суконь. Завершився  «Український Haute Couture» спільним виходом дизайнерки та моделей.

 

 

Фото: Євгеній Кравс

Підготувала Катерина Бігун

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!