Український кордон закрили для іноземців. Кого впускатимуть

3393 0
Іноземці зможуть потрапити в Україну лише за певних умов.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Сьогодні опівночі, 16 березня, Україна закрила державний кордон на в’їзд для іноземців та осіб без громадянства через загрозу поширення коронавірусу. Натомість українців в країну впускатимуть. Таке рішення затвердив український уряд 14 березня.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Кордон буде закритим до 3 квітня. В’їхати зможуть лише ті іноземці, які мають право на проживання в Україні, є подружжям чи дітьми громадян України, або є представниками дипломатичних структур. Пропускатимуть також вантажівки. Інші іноземці зможуть перетнути кордон лише за індивідуальним погодженням МЗС.

Водночас Україна не встановлювала обмежень на виїзд. Але інша країна, до якої виїжджають, може мати обмеження на в’їзд. Зокрема Польща, з якою межує Україна на Львівщині, кордони для іноземців закрила.

Завтра ж Україна повністю припиняє пасажирські міжнародні перевезення: регулярні рейси не відбуватимуться, натомість курсуватимуть чартерні та спецрейси, що вивозитимуть іноземців чи ввозитимуть українців. Тож залишити територію України рейсовим літаком, потягом чи автобусом не можна буде. Тих, хто не встигне повернутися в Україну після 17 березня, обіцяють забирати чартерами.

На пунктах пропуску, які залишаються працювати на в’їзд українців та виїзд іноземців, працюватимуть санітарні медбригади, які перевірятимуть українців, що в’їжджатимуть, на симптоми, схожі на коронавірусну інфекцію.

Додамо, що від в Україні скасували залізничне сполучення між Україною та Польщею, Латвією, Росією та Білоруссю. Тим, хто попередньо придбав залізничні квитки, обіцяють повернути їх повну вартість.

Читайте також: Від легковажності до шоку. Чим ситуація з коронавірусом в Італії схожа з Україною

Нагадаємо, США на 30 днів припинили авіасполучення з країнами ЄС, окрім Великобританії, а Польща ввела санітарний контроль на кордоні з Україною та іншими сусідами. В Ізраїлі прибулих направляють на двотижневий карантин, а в Італії закриті всі кордони. Данія та Чехія оголосили через коронавірус надзвичайний стан. Словаччина закрила кордони для туристів, а Румунія відправляє приїжджчих на карантин.

В Україні та Львові карантин увели 12 березня. У місті зачинили всі кінотеатри, заклади культури, розважальні заклади, а від сьогодні у місті закривають ресторани та заклади торгівлі, крім аптек, продуктових і АЗС. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!