Український плавець здобув золото Паралімпіади-2020 та встановив світовий рекорд

1226 0
У фіналі Трусову вдалося виграти. При чому зробив це зі світовим паралімпійським рекордом.
Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

На дистанції 100 метрів вільним стилем (клас – S7) золоту нагороду на Паралімпійських іграх 2020 року отримав український плавець Андрій Трусов. Він змагався на четвертій для себе дистанції на Паралімпіаді-2020.

Як повідомляє Суспільне, у двох із трьох йому вдалося виграти срібні нагороди: 200 метрів комплексним стилем та 400 метрів вільним стилем. У фіналі дистанції 100 метрів вільним стилем Трусов змагався із ще одним українцем – чемпіоном 100-метрівки брасом Євгенієм Богодайком. При цьому саме Богодайко був чинним паралімпійським чемпіоном на цій дистанції перед фінальним запливом. Головним претендентом на нагороди у 100-метрівці вільним стилем був саме Трусов.

Читайте також: Десяте золото. Ще двоє українських спортсменів здобули перемогу на Паралімпіаді у Токіо

Час 21-річного українця у кваліфікації становив 1:10.20 хвилин – швидше проплив лише аргентинець Фернандо Карломаньйо, який встановив паралімпійський рекорд у кваліфікації. Серед претендентів на нагороди був і ізраїльтянин Марк Маляр, який двічі випереджав Трусова на дистанціях. У фіналі Трусову вдалося виграти. При чому зробив це зі світовим паралімпійським рекордом. На фініші українець показав результат 1:08.14 хвилин.

Плавання. 100 метрів, вільний стиль (клас – S7)

  • Андрій Трусов (Україна) – 1:08.14 хвилини
  • Фернандо Карломаньйо (Аргентина) – 1:08.83 хв
  • Марк Маляр (Ізраїль) – 1:10.08 хв

 

Це третя медаль Трусова на Паралімпіаді-2020. І друге золото у шостий змагальний день – володарем першої медалі найвищого гатунку стала Марина Литовченко (настільний теніс).

Для довідки

21-річний параатлет, який на змаганнях представляє Донеччину і виступає в плаванні. Паралімпіада в Токіо – дебютна для Трусова. Чемпіон світу на дистанції 50 метрів вільним стилем, також має у своєму активі дві срібні та дві бронзові нагороди світової першості 2019 року. 4-разовий чемпіон Європи. Виступає в класах S7, SB6, SM7. До них належать спортсмени, що використовують для руху тільки тулуб та руки, зокрема, ті параатлети, що мають ампутовані кінцівки чи церебральний параліч.

Нагадаємо, що ще один львівський спортсмен – Віктор Дідух – став віцечемпіоном цьогорічних Паралімпійських ігор в Токіо 2020.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!