Український препарат «Біовен» внесуть до протоколу лікування Covid-19

3079 0
Спеціально зібрана робоча група тепер має внести препарат до протоколу.
Фото: Главком

Фото: Главком

Міністерство охорони здоров’я включить препарат українського походження «Біовен» до протоколу лікування коронавірусної хвороби. Про це вчора, 7 жовтня, на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Ми продовжуємо додавати в протокол лікування Covid-19 препарати, які добре себе зарекомендували. Купуємо централізовано, так відбувається з ремдесивіром. Очікуємо на постачання, бо його не виготовляють в Україні… І закінчилися клінічні випробування «Біовену», є звіти, що підтвердили його ефективність», – каже він.

Читайте також: Пережити епідемію. Що робити, якщо ви захворіли на коронавірус

За словами міністра, спеціально зібрана робоча група тепер має внести препарат до протоколу лікування Covid-19. Водночас джерело, із якого фінансуватимуть виготовлення і постачання українського «Біовену» до лікарень теж вже знайшли.

Для довідки

«Біовен» ─ це імуноглобулін, вироблений на основі антитіл з крові людини. Він  протидіє різним збудникам захворювань: вірусам, бактеріям (гепатиту А і В, стафілококу, кишкової палички, вітряної віспи, грипу, поліомієліту, краснухи, коклюшу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!