Український проект може перемогти у конкурсі NASA. Як проголосувати

2670 0
Український проект літака для пересування поверхнею Марса став одним із лідерів світового Хакатона NASA SpaceApps Challenge 2016. Сьогодні, 15 травня, – останній день голосування.
фото: life.pravda.com.ua

фото: life.pravda.com.ua

Зараз український проект Mars Hopper займає третє місце з результатом 5 839 голосів. Команда з Македонії, яка розробила розумний браслет Avis для управління дронами, посідає друге місце з мінімальним відривом від українців – 5 953 голоси. Лідирує проект із Бангладешу Martian Oasis (гра на тему колонізації Марса)  – 6 943 голоси.

Підтримати українську команду розробників можна до 24.00 години 15 травня. Для цього необхідно пройти швидку реєстрацію та проголосувати на сайті конкурсу.

Деталі проекту: Для моделювання літака українські розробники використали принцип пересування коників-стрибунців. Замість палива команда запропонувала використовувати замерзлий СО2 з полярних шапок Марсу. За допомогою реактивних прискорювачів літальний апарат піднімається над поверхнею. Потім розкриваються крила, завдяки чому він може пролетіти довше.

Під час посадки Mars Hopper одночасно збирає сухий лід, який дозволить зробити наступні стрибки. За оцінками розробників, для подібної системи на Марсі потрібні незначні обсяги палива. При цьому технології, необхідні для його створення, вже існують і успішно використовуються в космонавтиці.

Нагадаємо, минулого тижня український проект Mars Hopper лідирував у цьому голосуванні.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!