Український «Руслан» транспортував найбільший у світі супутник для SpaceX на базу NASA

5237 0
Супутник перевезли з аеропорту Тулуза у Франції до аеропорту Тітусвілл у США.
Фото: TechUkraine

Фото: TechUkraine

Державне підприємство «Авіалінії Антонова» доставили для компанії SpaceX Ілона Маска супутник із Франції до США.

Супутник вагою 55 тонн перевіз літак Ан-124 «Руслан» у спеціально побудованому контейнері, який розробила французька компанія Airbus.

Завантаження і розвантаження контейнеру з супутником відбувалося упродовж п’яти годин. Вантаж вилетів з аеропорту Blagnac (Тулуза, Франція) і прибув до аеропорту KTTS Nasa Shuttle Landing Facility (Тітусвілл, США), який до 2011 року NASA використовувало для відряджання шатлів у космос.

Ан-124 «Руслан» – останній літак, створений під безпосереднім керівництвом Генерального конструктора О.К.Антонова. Літак є найбільшим у світі серійним транспортним літаком. Модифікований «Руслан» успішно працює на світовому ринку комерційних перевезень.

На льотно-випробувальному аеродромі ДП «АНТОНОВ» базується транспортна ланка «Авіалінії Антонов», основу якої складають 7 «Русланів». На Ан-124 встановлено 30 світових рекордів, у тому числі абсолютний рекорд з підйому вантажу масою 171,219 т на висоту 10750 м.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!