Український симфонічний оркестр переміг на World Orchestra Festival у Відні

5856 0
У фестивалі взяли участь більш ніж 140 оркестрів з 33 країн.
Фото: Оксана Линів

Фото: Оксана Линів

Вчора у Відні пройшов World Orchestra Festival, на якому Молодіжний симфонічний оркестр України здобув золото серед більш ніж 140 оркестрів. Про це повідомила українська диригентка Оксана Линів на сторінці у Фейсбуку. 

«Незважаючи на закриті кордони ми виграли аж дві престижні відзнаки на World Orchestra Festival, який щойно пройшов у Відні!», – пише вона. 

Переможців відзначили за виконання двох українських творів – симфонічну поему «Возз’єднання» Бориса Лятошинського та другу симфонію Євгена Станковича. 

«Дякую журі за «Outstanding conductor Award 2021»,яку присудили мені серед усіх інших диригентів фестивалю та “Gold Award” для Молодіжного симфонічного оркестру України!», – зазначає Оксана Линів. 

 

30 листопада 2020 року в Берліні Оксані Линів було присвоєно престижну нагороду «Oper!Awards» у категорії «Найкраща диригентка 2020 року», яка заснована оперним часописом «Oper!Das Magazin». Ця премія присуджується митцям у галузі оперного мистецтва.

Додамо, що Молодіжний симфонічний оркестр України/YsOU – проєкт, який об’єднує музикантів віком від 12 до 22 років з різних міст України. Оркестр створений за ініціативи Оксани Линів за підтримки Федеративної Республіки Німеччина. 

Софія Шавранська

Фото Оксани Линів

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!