Український уряд планує за 5 років запровадити безвіз із 15-ма країнами світу. Перелік

2276 0
Також кабмін обіцяє спростити в’їзд на територію України для іноземців.
Фото: Метро

Фото: Метро

Кабінет міністрів передав на розгляд до Верховної Ради свою програму на найближчі 5 років. Відповідна постанова оприлюднена на сайті парламенту.

Читайте також: Куди українці можуть поїхати без віз у 2019 році. Перелік

Серед цілей уряду, зокрема, збільшення переліку країн із безвізовим режимом для власника українського паспорту.

За наступні 5 років планують запровадити безвіз із Гватемалою, Гренадою, Коста-Рікою, Маврикієм, Маршаловими островами, Монголією, Науру, Палау, Перу, Сальвадором, Самоа, Сен-Вінсентом і Гренадіном, Соломоновими островами та Ямайкою.

Зазначимо, що у більшість цих країн українці і сьогодні можуть потрапити без віз за біометричним паспортом і за умови туристичної мети подорожі на певний термін, що підтверджується документами. У деякі країни візи можна отримати в аеропорту або в електронному вигляді за певну плату.

У програмі уряду також зазначається, що у 2020 році буде збільшено строки безвізового перебування в Аргентині, спрощений чинний режим поїздок до Мексики, завершені відповідні переговори з Великою Британією, Республікою Корея, Канадою, Японією, Австралією та іншими державами.

Читайте також: Як отримати візу в США. Покрокова інструкція

Кабмін обіцяє, що протягом наступних 5 років буде спрощено український візовий режим для громадян більшості країн світу, які не становлять імміграційної загрози нашій державі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!