Політична реклама

Українці частіше почали їздити на закупи до Польщі

1556 0
Українці у третьому кварталі цього року збільшили приватні покупки в Польщі, вони зросли на 8,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Такі дані взяті із дослідження польського державного комітету статистики (GUS) в прикордонному Жешуві, - пишуть "Варіанти".

За даними дослідження, яке GUS проводить на базі анонімних анкет у пунктах пропуску на східному кордоні Польщі, збільшили кількість своїх покупок у польських магазинах росіяни – майже в 2 рази – до понад 30 млн. дол.

Громадяни України в середньому витрачали в польських магазинах близько 190 дол., що на 9% менше, ніж в аналогічному періоді минулого року, в той час, як росіяни й білоруси збільшили середні витрати 32% і 26,5%, відповідно, до близько 100 і 220 дол.

Українці найчастіше купували в Польщі будівельні матеріали (40% витрат), запчастини до автомобілів (14%) та домашню техніку (9%).

Окрім того, майже 40% всіх грошей, витрачених на покупки в польських магазинах, залишили в Польщі українці, які мають дозволи на перетин кордону в межах малого прикордонного руху.

Минулого року громадяни України збільшили закупівлі в прикордонних районах Польщі на 10% – до близько 800 млн. дол.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!