Українці і далі зможуть перетинати кордон за внутрішніми паспортами

3018 0
Це стосується всіх громадян, незалежно від областей, з яких вони прямують.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Державна прикордонна служба України продовжила можливість перетинання кордону для українців за внутрішніми паспортами, інформує Держприкордонслужба.

Таке рішення прийняли, зважаючи на ситуацію, що складається на території України під час воєнного стану, коли громадяни України не можуть швидко і вчасно оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон (закордонний паспорт).

Читайте також: Потрібен закордонний паспорт. В «Укрзалізниці» повідомили про випадки висадки біженців на кордоні з ЄС

Саме через гуманітарні обставини та за раніше досягнутими домовленостями з суміжними країнами співробітники прикордонного відомства здійснюватимуть пропуск громадян України, в тому числі і за внутрішнім паспортним документом.

Це стосується всіх громадян, незалежно від областей, з яких вони прямують.

«Виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку, здійснюється за наявності  паспорта  громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Хто може вивести дитину за кордон під час війни. Роз'яснення

Водночас, як наголошують у Державній прикордонній службі, в окремих випадках під час перебування за кордоном може виникнути гостра необхідність наявності закордонного паспорта, що визначено законодавствами країн, де українці планують перебувати, або під час поїздок між різними країнами. Тому радять громадянам України враховувати різні ситуації та за можливості оформити собі закордонний паспорт ще до перетину кордону.

Нагадаємо, 18 квітня з’явилась інформація, що тепер через державний кордон повнолітніх громадян пропускатимуть виключно за дійсними закордонними паспортними або іншими, передбаченими законодавством, документами. «Укрзалізниця» повідомляла, що для перетину кордону з країнами ЄС громадяни України повинні мати закордонний паспорт, однак перевізник очікував на оновлені правила від Держприкордонслужби. Винятки є можливими на розсуд прикордонників за умови наявності інших документів, що посвідчують особу, та наявності бойових дій у регіоні, з якого прямує пасажир.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!