Українці і поляки у Львові зберуться на акцію єдності

2554 0
1 серпня, у п’ятницю, у Львові українці та поляки зберуться на акцію єдності «За нашу і вашу свободу» біля Генерального консульства Республіки Польща.
Фото: epochtimes.com.ua

Фото: epochtimes.com.ua

Про це інформує Громадський сектор Майдану у Львові.

«У скрутному геополітичному становищі, коли боротьба іде за цивілізаційний вибір та світоглядні європейські цінності, громадськість мусить з особливою увагою ставитись до тих, хто простягає їй руку дружби. Останні новини про можливість ув’язнення українських і польських волонтерів, що перевозили бронежилети в допомогу Українській Армії через польський кордон, ставить під загрозу відкритість і щирість наших стосунків. Ми вважаємо цю ситуацію непорозумінням і дуже цінуємо зусилля, які прикладає польська сторона до вирішення конфлікту. Разом з тим ми не знаємо, на якій стадії вирішення ця ситуація є зараз, і впевнені, що довідуватися про важливі для країн-сусідів події та рішення з чуток є незрозумілим та дивним», – кажуть організатори акції – «Громадський сектор Майдану Львова», МГО «Студентське Братство Львівщини», ГФ «Рабів до раю не пускають».

«Ми звертаємось до МЗС України з офіційним листом, в якому вимагаємо залагодити конфлікт… Разом з тим ми хочемо подякувати Польщі за її дружню та братню підтримку. Польський народ, преса та влада підтримували нас під час Майдану і продовжують підтримувати зараз, лікуючи поранених, постачаючи нашу армію засобами захисту, проводячи благодійні заходи для збору коштів в допомогу Україні, захищаючи і лобіюючи наші інтереси в Європі. Ми постійно відчуваємо дружнє плече, на яке можемо опертися, і хочемо щиро подякувати полякам за їх надзвичайні зусилля, добре серце, чуйність та підтримку», – додають ініціатори акції.

Де: під Генеральним консульством Республіки Польща у Львовi, вул. Франка, 108 (біля Стрийського парку).

Коли: у п’ятницю, 1 серпня, о 11:00.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!