Українці їздитимуть у закордонні відрядження за новими правилами

6102 0
Напередодні Нового року Президент підписав закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні». Ним передбачено, що для відряджень змінять розмір неоподаткованих добових та перелік документів.
Фото: news.dtkt.ua

Фото: news.dtkt.ua

Відтепер українці можуть отримати 80 євро на добу у закордонному відрядженні, не підтверджуючи це документально й не сплачуючи за них податок. Таким чином розмір добових зріс удвічі.

Також підтвердити закордонне відрядження необхідно не тільки штампом у паспорті про залишення країни, а й документами, «що підтверджують фактичне перебування особи у відрядженні»: рахунками, квитками, чеками тощо.

Читайте також: В Україні змінилися ціни, зарплати, тарифи. Перелік

Нагадаємо, цим же законом звільняються на три роки від будь-яких перевірок новостворені підприємства, якщо вони мають обіг менше ніж 3 млн грн. Про це повідомила прес-служба Президента. «Податкові інспекції на рівні районів перетворяться з контрольних та перевіряючих органів на консультативні. Це дуже важливо. Саме такою ми повинні бачити податкову інспекцію, коли підприємець туди звертається та отримує консультації», - підсумував Петро Порошенко.

Опублікувала Людмила Рубцова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!