Українці матимуть півроку, щоб знайти «свого» лікаря

8033 1
З 1-го січня 2017-го року українцям дадуть 6 місяців на пошук лікарів, яким вони довіряють. У липні в МОЗ планують розпочати підписання угод між пацієнтами і лікарями у межах реформи медицини.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

МОЗ півроку працюватиме з регіонами, щоб сформувати первинну ланку медицини (до якої входять: консультація, діагностика, профілактика, направлення на подальше лікування – Авт.) у кожному місті й територіальній громаді, – повідомила в інтерв’ю «Українській правді» Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я.

За її словами, підписаний договір можна буде змінювати, якщо з певних причин лікар і пацієнт не хочуть далі співпрацювати. «Але ми сподіваємося, що за рік-два все стихне, і ми всі будемо мати своїх лікарів», – зауважила очільниця міністерства.

Читайте також: Найміть собі лікаря. Українців очікує кардинальна реформа медицини

Щоб знайти й обрати справді кваліфікованого лікаря, Уляна Супрун порадила спілкуватися з іншими пацієнтами й дізнаватися, якими спеціалістами вони задоволені. Вона вважає, що «сарафанне радіо» справді може допомогти людям обмінятися досвідом і знайти «свого» фахівця.

Додамо, що чиновниця підтвердила, що з 1-го квітня в Україні почне працювати базовий рівень E-Health з реєстром лікарів і пацієнтів. «Зараз ми вносимо в ту систему всі наявні дані. Відтак спускаємо її на первинну ланку з липня, аби всі лікарі вписали в базу своїх пацієнтів», – зазначила вона.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
30 Січня, 2017 17:08
axab Правильний підхід до утилізації твердих побутових відходів втілено в селі Зачепилівка Новосанжарського району на Полтавщині за сприяння проекту DESPRO
[***]s://[***].youtube.com/watch?v=pAN499BU4XM
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!