Українці матимуть вільний доступ до інформації про ремонт доріг

2000 0
Україна приєдналася до ініціативи з розкриття інформації про ремонт доріг. Це передбачено тристороннім меморандумом щодо започаткування ініціативи CoST, який у вівторок підписали міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, директор міжнародної ініціативи із забезпечення прозорості у будівельній галузі (COST) Піттер Метьюз та голова "Укравтодору" Андрій Батищев.
фото: www.volynnews.com, www.viche.lutsk.ua, ogo.ua

фото: www.volynnews.com, www.viche.lutsk.ua, ogo.ua

Планується, що в Україні проект буде реалізовано незалежною Консультативно-наглядовою групою, яка складатиметься з представників уряду, приватного сектору та громадських організацій. Вони здійснюватимуть нагляд за процедурою розкриття інформації, – пише УНН.

Читайте також: У Львові тривають ремонтні роботи доріг. Перелік вулиць

Пілотними проектами для тестування CoST обрано 4 проекти у дорожньому секторі. Серед них: виконання ремонту на автодорогах загального користування у 2015 році та виконання робіт на автодорозі Київ-Знам’янка.

Читайте також: На Львівщині ремонтуватимуть шість доріг. Перелік

Ініціатива CoST започаткована у 2008 році. До цього часу працювала у 14 країнах світу. "Укравтодор" приєднався до ініціативи у 2015 році.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!