Українці мають найнижчий у світі рівень довіри до влади. Результати дослідження

1883 0
Цей показник сягає лише 9%.
Фото: 112.ua

Фото: 112.ua

Американський інститут дослідження суспільної думки (Інститут Геллапа) поділився на своєму сайті результатами дослідження настроїв українців напередодні президентських виборів.

Зазначається, що рівень довіри українців до влади та державних інститутів становить лише 9%, що є найнижчим показником у світі. Середній показник у світі становить 56%, зазначається в дослідженні. В оприлюдненому Інститутом повідомленні ідеться про те, що після завершення Революції Гідності рівень довіри до влади становив 24%, а роботу Петра Порошенка на початку його президенства підтримували 48% людей. Втім, з 2015 року показник довіри знижувався.

Читайте також: За кого планують голосувати мешканці України на виборах президента. Результати опитування

Також, ідеться в повідомленні, лише 12% виборців у 2018 році сказали, що вірять у чесність виборів в Україні. У 2014 році цей показник становив 26%.

Також у дослідженні зазначається, що 91% говорить про корупцію в органах влади. Ще 82% говорять про поширення корупції в бізнесі.

«Скептицизм та сприйняття ендемічної корупції серед українців майже універсальні», – коментують в Інституті Геллапа результати доослідження.

Читайте також: Як львів'янам перевірити себе у списку виборців та де шукати свою виборчу дільницю

Опитування проводилось 11 липня – 18 серпня 2018 року методом формалізованого інтерв’ю на території України за винятком Донецької та Луганської областей. Було опитано 1000 респондентів серед дорослого населення. Похибка репрезентативності дослідження становить 3,8%.

Інститут Геллапа – американський інститут дослідження суспільної думки, який працює у галузі соціологічних досліджень з 1930-х років. У США Інститут проводить загальнонаціональні та регіональні дослідження із частотою у кілька тижнів та публікує їх у 150-ти газетах. Також щороку Інститут проводить дослідження у кількох десятках країн на різних континентах.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!