Політична реклама

Українці можуть гостювати в Росії три місяці без реєстрації

1062 0
Мешканці прикордонних з Росією областей України можуть гостювати в Росії без реєстрації до 90 днів. Про це інформує прес-служба Міністерства закордонних справ.

Набрала чинності угода між Кабміном України та урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону мешканцями прикордонних регіонів України та Росії, що була підписана 18 жовтня 2011 року в Донецьк у присутності президентів обох країн.

Відтак, мешканці прикордонних регіонів можуть перетинати спільний державний кордон у міжнародних, міждержавних та місцевих пунктах пропуску того регіону, жителями якого вони є, та перебувати на території сусідньої держави в межах регіону, в який вони в’їхали через місцевий пункт пропуску, без реєстрації та заповнення міграційних карток терміном до 90 днів.

Мешканці прикордонних регіонів можуть перетинати кордон пішки, на велосипедах, мотоциклах, гужовому і легковому транспорті, човнах, що їм належать, а також на автомобільному і поромному транспорті загального користування міждержавного сполучення в межах прикордонних регіонів, перевозити через кордон товари, які не призначені для виробничої або іншої комерційної діяльності.

Дія угоди в Україні поширюється на громадян, які постійно проживають на територіях Автономної Республіки Крим, Донецької, Луганської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей.

Джерело: ZAXID.NET
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!