Українці можуть отримати стипендії на навчання в Німеччині. Що потрібно

1312 0
Програма забезпечить щомісячну стипендію розміром 861 євро, кошти на проїзд туди й назад, страхування тощо.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Інформаційний центр DAAD у Києві пропонує стипендії для післядипломного навчання в галузі сценічного та образотворчого мистецтва, музики та архітектури. Учасники програми зможуть вступити до магістратури, аспірантури або пройти додатковий курс без отримання ступеня.

Як повідомляє Osvita.ua, за умовами програми магістерські та післядипломні програми можуть тривати від 10 до 24 місяців, додаткові курси – один академічний рік. Програма забезпечить щомісячну стипендію розміром 861 євро, кошти на проїзд туди й назад, страхування та одноразову виплату, яку можна витратити на підручники, абонемент до бібліотеки, білети на конференції тощо.

Читайте також: У Львові створять щорічну стипендію імені Маркіяна Іващишина

Також учасників програми забезпечують онлайн чи офлайн-курсом німецької мови, якщо потрібно її підтягнути, та у разі необхідності відшкодовують витрати на проходження мовних тестів TestDaF або DSH.

Учасники програми отримають стипендію 1 жовтня 2022 року, а мовні курси можуть пройти раніше.

Що потрібно для участі

Учасникам необхідно мати диплом бакалавра у відповідній галузі, отриманий не раніше, ніж 6 років тому, вступити до німецького університету до початку дії стипендії та знати іноземну мову, якою викладають в університеті, і мати мовний сертифікат на підтвердження цього.

Прийом заявок та документів для участі в програмі за спеціальністю архітектура триватиме до 30 вересня, музика – 1 жовтня, сценічне мистецтво – 30 жовтня, образотворче мистецтво, дизайн, кіно, візуальні комунікації – 30 листопада 2021 року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!