Політична реклама

Українці можуть відвідати грецькі острови без віз

1039 0
Греція дозволила громадянам України, які перебувають у Туреччині, відвідувати острова Хіос, Кіс, Лесбос, Родос і Самос до 8 вересня без шенгенських віз. Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ.

Українці при відправленні з турецьких портів Бодрум, Мармаріс, Дикілі, Фоча, Фетхіє, Айвалик, Чешме й Кушадаси можуть до 15 днів перебувати на грецьких островах без шенгенської візи.

МЗС повідомляє, що для того, щоб скористатися таким режимом відвідування грецьких островів, необхідно придбати квитки на пором або забронювати готель на островах у будь-якій туристичній компанії.

Протягом 24 годин треба представити співробітникам туркомпанії копію паспорта, одну фотографію й заповнену візову анкету, які в електронному вигляді відправляються в еміграційну службу Греції.

При прибутті на острови Греції туристам необхідно пред'явити оригінал візової анкети, паспорт і оплатити візовий збір у розмірі 35 євро.
МЗС також повідомляє, що українці можуть надати фотографію, оригінал паспорта, заповнити візову анкету на кордоні й оплатити візовий збір, однак при цьому одержання візи займає більше часу.

Як повідомляло агентство, Греція вважає, що є найбільш лояльною країною при оформленні шенгенських віз українцям.

Раніше Греція констатувала зменшення відмов у візах громадянам України: в 2009 році на 31 тис. віз довелося 3 тис. відмов, а в 2011 році - на 65 тис. виданих віз відмов було лише 850.

За даними Державної служби статистики, в 2011 році кількість поїздок українців у Грецію збільшилося порівняно з 2010 роком на 43,3%, або на 28,5 тис. до 94,2 тис., у тому числі туристичних на 35,3%, або на 11,96 тис. до 46 тис.

 

Джерело: Варіанти
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!