Українці назвали зарплату, необхідну для гідного життя

9522 0
Для гідного життя в Україні необхідно заробляти не менше 20 тисяч гривень на місяць. І тільки 17% опитуваних заявили, що працюють в задоволення і гроші для них – не головне. Про це йдеться в даних опитування міжнародного кадрового порталу hh.ua.
Фото: kompasinfo.com

Фото: kompasinfo.com

Так, 25% опитаних вважають, що гідна зарплата повинна складати не менше 20 тисяч гривень, по 20% респондентів назвали гідною оплату праці в розмірі не менше 30 і 50 тисяч гривень. Разом з тим, 12% вистачило б і зарплати в 15 тисяч гривень, 11% - в 10 тисяч гривень. Лише 2% вважають зарплату в 5 тисяч гривень і меншу достатньою.

Як відзначають експерти кадрового порталу, сьогодні середня зарплата по Україні становить 3-4 тис. грн, в Києві трохи більше - в середньому 7 тис. грн.

Заради високооплачуваної роботи більше половини українців готові виїхати в іншу країну (57%) і працювати ненормований робочий день (54%). Також більше чверті громадян стверджують, що заради гідної оплати праці будуть займатися справою, до якої байдужі (29%). Ще 18% респондентів готові терпіти будь-які труднощі, 17% - працювати без вихідних. Втім, менше 10% громадян заради високої зарплати готові працювати в неприємному колективі, жертвувати своїм дозвіллям і гарним настроєм, а також займатися ненависною справою (8%, 7% і 3% відповідно). Цікаво, що 17% опитаних заявили, що працюють в задоволення і гроші для них - не головне.

Згідно з опитуванням, громадяни бачать «гідне життя» як можливість займатися улюбленою справою, маючи фінансову незалежність; задоволення будь-яких потреб та втілення мрій; почуття безпеки і впевненість в забезпеченій старості; доступ до якісної медицини та освіти, комфортне житло, особистий транспорт, а також можливість відпочивати і подорожувати.

Опитування було проведено в січні 2016 року. У ньому взяли участь 3282 респонденти з різних регіонів України.

Нагадаємо, головний лікар міської лікарні Львова отримує 4889 грн, акушерки – по 2633 грн, завідувач дитсадка – 4662 грн, директори шкіл – від 4000 до 4900 грн.

Джерело: новое время

Опублікувала Мар’яна Федина 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!