Українці не можуть перетнути польський кордон

8440 0
Українські консули розміщують їх в авто небайдужих співвітчизників у черзі на перетин.
Фото Богдана Панкевича

Фото Богдана Панкевича

Українські громадяни не змогли перетнути польський кордон, через обмеження, які ввела ця країна у зв’язку з поширенням корона вірусу. Про це повідомляє  МЗС України.

Зокрема, через закриття пішохідного переходу на КПП Медика-Шегині, багато громадян, які планували перейти пішки, «застрягли» з боку Польщі.

«Наші консули розміщують їх в авто небайдужих співвітчизників у черзі на перетин. Сотні українців вже змогли таким чином повернутися до України», - йдеться в дописі.

Нагадаємо, Польща оголосила надзвичайний стан та закрила кордони для іноземців через загрозу поширення коронавірусу Covid-19. Таке рішення, як повідомив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, було прийнято за результатами засідання уряду.

Прем’єр-міністр Польщі також заявив, що всі поляки, які повертаються з-за кордону, потраплятимуть на 14-денний карантин, а на польських кордонах відновлять повний контроль.

Читайте також: Для в'їзду в Україну з Польщі працюватимуть три автомобільні пункти пропуску

Матеуш Моравецький наголосив, що усі кордони, які були внутрішніми з ЄС, також відновлять: спочатку на 10 днів з можливістю продовження до 20 днів, а потім ще на місяць.

Він також повідомив, що припинять міжнародні пасажирські та залізничні сполучення – це станеться в ніч на суботу. Моравецький уточнив, що в ситуації, яка склалася, Польща не може дозволити собі відкривати кордони для іноземців.
 
Внутрішній повітряний та залізничний рух залишиться без змін. Аналогічно буде у випадку з автомобільним рухом для поляків, які повертаються з-за кордону, але у цьому випадку запровадять суворі карантинні процедури.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!