Політична реклама

Українці не отримають вклади Ощадбанку СРСР, бо немає грошей, - експерт

1219 0
Поширення інформації про підготовку урядом законопроекту про поверенення знецінених вкладів Ощадбанку колишнього СРСР свідчить про початок передвиборчої компанії в Україні. Про це заявив провідний експерт Центру Разумкова, колишній перший заступник міністра праці та соціальної політики Павло Розенко.

Як підкреслив експерт, згідно із соціологічними дослідженнями, проведеними Центром Разумкова, підтримка населенням дій нинішнього уряду становить 4-4,5% і з такими рейтингами починати виборчу кампанію – схоже на самогубство.

"Тому влада вимушена вигадувати подібні декларативні ініціативи, які нічого не мають спільного з реальним соціальним захистом населення", - додав Розенко.

Зараз уряд проголосив намір розробити законопроект, потім його півроку будуть широко обговорювати з населенням, потім вдосконалюватимуть.

“А потім за декілька тижнів до дня виборів внесуть його до Верховної ради від імені Кабміну. Про остаточне ухвалення законопроекту навіть мова не йдеться, адже у державному бюджеті України на 2012 рік жодної копійки для виконання програми повернення вкладів не передбачено. Тому це все імітація діяльності, неприхована політтехнологія для купівлі голосів виборців", – вважає Розенко.

Розенко зазначив, що зважаючи на стан економіки, в уряду не вистачає коштів навіть на покриття діючих соціальних виплат.

"Ми ж побачили, які були тенденції кінця минулого року, коли на три-чотири місяці затримувались всі соціальні виплати – допомоги при народженні дитини, відправлялися в безоплатні відпустки вчителі, лікарі тощо. І 2012 року, зважаючи на тренди світової економіки, очевидно, уряду буде дуже важко впоратися, щоб хоча би покрити всі соціальні видатки, які зафіксовані в бюджеті на цей рік. Тому повірити в те, що уряд додатково відшукає десятки мільярдів гривень для реалізації програми повернення знецінених вкладів Ощадбанку колишнього СРСР, дуже важко", - резюмував експерт Центру Разумкова.

Нагадаємо, нещодавно міністр фінансів Федір Ярошенко доручив підготувати законопроект про компенсацію втрат від знецінених вкладів в Ощадбанк колишнього СРСР.

Джерело: "Економічна правда"


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!