Українці отримають ще 500 гривень за бустерну дозу від коронавірусу

1107 0
Найближчим часом «єПідтримка» пошириться також на громадян віком 14-18 років.
Фото Unsplash

Фото Unsplash

Громадяни України, які щепилися бустерною дозою вакцини від коронавірусу, зможуть додатково отримати 500 гривень. Про це у відеозверненні повідомив президент Володимир Зеленський і зазначив, що стратегія бустеризації вже стала єдиним стандартом для розвинених країн. 

«Бустеризація – це третя, бустерна, доза вакцини, і в рамках програми «єПідтримка» буде додано ще 500 гривень – для тих громадян, які отримають третю, бустерну дозу вакцини», – каже він. 

Читайте також: Від сьогодні пенсіонери можуть витратити Covid-тисячу на ліки

Крім того, президент нагадав, що найближчим часом програма також пошириться на всіх громадян України віком 14-18 років. Окрім базових цілей вони зможуть витратити кошти на освітні курси та освітні послуги. 

Зазначимо, що відтепер повністю вакциновані українці віком від 60 років можуть за отриману Covid-тисячу придбати ліки. Лікарські засоби можна купити у звичайних аптеках та через онлайн-замовлення. 

Нагадаємо, що ініціатива «єПідтримка», у межах якої кожен українець, який пройшов повний курс вакцинації від Covid-19, може отримати 1 тис. грн допомоги від держави, почала діяти від 19 грудня. 1 грудня рада виділила з держбюджету-2021 8 млрд грн на виплату коштів вакцинованим громадянам. Ініціатива працюватиме упродовж року, а отримані кошти можна реалізувати протягом 4 місяців. Як отримати виплату, пояснюємо тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!