Українці підтримають кримських татар твіттер-штормом

1917 0
Сьогодні, 18 травня, у річницю депортації кримськотатарського народу з Криму з 10:00 до 19:00 у Twitter пройде акція на підтримку кримських татар.
фото: facebook, kontry.net, dt.ua

фото: facebook, kontry.net, dt.ua

Із моменту анексії півострова права кримськотатарського населення зазнали жорстоких утисків. Численні порушення прав людини, переслідування активістів та журналістів за їх проукраїнську позицією стали жахливою реальністю. Суттєвих обмежень зазнали і права на свободу слова – 1 квітня майже всі незалежні, кримськотатарські ЗМІ були закриті. Цього року окупаційна влада пішла далі і обмежила право на мирні зібрання, заборонивши проводити акцію до річниці депортації кримських татар, яка мала відбутися у Сімферополі, – йдеться на facebook-сторінці акції, ініціаторами якої стали ГО «Центр UA», Крим SOS та Громадський рух «Чесно».

Читайте також: У Львові вшанували жертв депортації кримських татар. Фото

Організатори також зазначають, що в цій ситуації громадяни України повинні висловити свою підтримку співвітчизникам, які опинилися в таких жахливих умовах. «Ми запрошуємо кожного приєднатися до нашої акції та надіслати твіт у підтримку кримських татар», – закликають вони.

Долучитися о акції можна написавши у своєму твіттері повідомлення з хештегом #SaveCrimeanTatars або #QirimSurgunu.

Для зручності, організатори надають приклади котових твітів: «Права кримських татар повинні бути захищені», «Ні новому терору в Криму».

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!