Політична реклама

Українці платять за безкоштовні адмінпослуги

1470 0
За адміністративні послуги, які повинні надаватися безкоштовно, платять майже дві третини українців.

Таке дослідження оприлюднив науковий співробітник Харківського інституту соціальних досліджень Марія Колоколова. За наведеними даними, безкоштовною адміністративною послугою з вклеювання фото у паспорт після досягнення 25 або 45 років на практиці скористалися лише 36% опитаних, решта дві третини за це заплатили, хоча офіційно не мали.

Отримати довідку про відсутність (наявність) судимості, як повідомила Колоколова, також можна безкоштовно, однак цією можливістю скористалися лише 39%, а 61% заплатили за те, за що платити не мали.

Вона зазначила, що платною адмінпослуга ставала за рахунок необов’язкових платежів – страхування, якихось додаткових інформаційних послуг, але люди дізнавалися про це вже після сплати грошей у банку.

Джерело: Вголос


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!