Українці платитимуть із зарплат військовий податок

2518 0
Верховна Рада України сьогодні, 31 липня, ухвалила зміни до Податкового кодексу, якими ввела 1,5% військовий податок. Раніше пропонувалося встановити 0,5% податку для всіх громадян України, але депутати на це не погодилися.
Фото: ghall.com.ua

Фото: ghall.com.ua

Про це на брифінгу повідомив глава фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, повідомляє УНІАН.

"15 грн з тисячі гривень - це так званий податок на війну. Але я його назву податок на встановлення миру в країні", - сказав Соболєв.

Він додав, що раніше пропонувалося встановити 0,5% податку для всіх громадян України, але депутати на це не погодилися.

Відповідно до законопроекту Кабміну (№ 4309а) військовий збір тимчасово запровадили до 1 січня 2015 року.

Уряд запропонував стягувати збір за ставкою 1,5% з доходів фізичних осіб у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються платнику у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу у державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!