Українці платитимуть половину тарифу за газ при споживанні до 200 кубометрів на місяць

3287 1
Кабінет міністрів України ухвалив рішення про зниження удвічі тарифу на природний газ для потреб населення при місячному обсязі його споживання до 200 кубометрів.

Про це на засіданні уряду 30 вересня заявив прем`єр-міністр Арсеній Яценюк, – передає Радіо Свобода.

«Гроші на газ ми накопичуємо, соціальну ціну ми сьогодні встановлюємо. Ще раз наголошую – це 50% від ринкової вартості газу. Ринкова вартість 7 188 гривень. На обсяг газу, який споживають домогосподарства, до 200 кубометрів газу, Кабінет міністрів України ухвалює рішення про зниження ціни, вдвічі менше – це 3600 грн», – сказав Яценюк.

Читайте також: Зміни в оплаті газу: пільги отримають не всі львів’яни

За словами прем`єр-міністра, уряд компенсує різницю в ціні на газ за рахунок коштів держбюджету.

Раніше міністр палива й енергетики Володимир Демчишин заявляє, що Україна готова до початку опалювального сезону. Про це він сказав під час виступу у Верховній Раді. За словами міністра, на даний момент запаси газу в газосховищах становлять 15,1 мільярда кубометрів газу, а додаткові запаси вугілля на шахтах складають 400 тисяч тонн. Для того, щоб увійти в зиму з комфортним рівнем запасів, Україні додатково потрібно накопичити ще приблизно 900 тисяч тонн, додав глава енергетичного відомства.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
1 Жовтня, 2015 18:43
Петро Чому не зробити пільговий об'єм залежний від кількості мешканців на лічильник. Для однієї людини 200 кубів і для сім'ї з 5 чоловік теж 200 кубів, хіба це справедливо?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!