Українці платитимуть за тепло по-новому. 4 факти

2443 0
В Україні змінюють порядок нарахування (визначення) плати за послуги з централізованого опалення – у разі відсутності у помешканні та на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку тепла.
фото: www.facebook.com

фото: www.facebook.com

1. Як пояснює Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, новоприйняті зміни передбачають механізм нарахування споживачам (у яких відсутні прилади обліку теплової енергії) щомісячної плати за послуги з централізованого опалення, що враховує відхилення фактичної температури зовнішнього повітря та тривалості опалювального сезону від нормативних показників, які взято до розрахунків тарифів на послуги з централізованого опалення. Про це пише УНІАН.

Читайте також: Оплата комунальних послуг онлайн: 5 інструментів для львів’ян

2. Такий механізм дозволить уникнути перерахувань розміру плати в кінці опалювального сезону, адже споживачі сплачуватимуть кожного місяця за фактично спожиті послуги. При цьому, якщо підприємство не забезпечить належного надання та відповідної якості послуг, окремо здійснюватиметься перерахунок плати за послуги з централізованого опалення відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2010 року № 151.

3. Минулого тижня постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше передав листа віце-прем'єр-міністру – міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадію Зубку, в якому зазначив, що Міжнародний валютний фонд не заперечує проти рішення Кабміну зобов'язати тепловиків нараховувати щомісячну плату за використання централізованого опалення із врахуванням змін температурного режиму.

Читайте також: Як менше платити за комунальні послуги? Інфографіка

4. Відповідну постанову Кабмін ухвалив ще у жовтні. Цим документом Уряд змусив тепловиків використовувати енергоносії ефективніше, нараховуючи щомісячну плату за використання централізованого опалення із врахуванням змін температурного режиму. Проте певний час постанова так і не була оприлюднена, а отже й не могла застосовуватися.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!