Українці по поверненню з країн, де виявили «Омікрон», проходитимуть самоізоляцію

1230 0
Українці, які перебувають на території зазначених країн, мають дотримуватися протиепідемічних вимог, звертатися до місцевих медзакладів у разі появи симптомів.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Українці, які перебували у країнах, де виявили коронавірус штаму «Омікрон», мають пройти самоізоляцію після повернення в Україну. На цьому йшлося під час селекторної наради з Президентом України, яка відбулася 29 листопада.

Міністерство охорони здоров’я уже розробляє заходи для запобігання зараженню громадян України цим штамом коронавірусу. Зокрема, для мандрівників, які провели у Південно-Африканській Республіці, Республіці Ботсвана, Зімбабве, Намібії, Королівстві Лесото, Королівстві Есватіні, Республіці Мозамбік більше, ніж 7 днів протягом останніх 14 днів, потрібно пройти 14-денну самоізоляцію.

Читайте також: Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта»

«Уже зараз ми закликаємо наших громадян утриматися від поїздок до країн, де виявили новий штам. На урядовій нараді в понеділок вранці прийняли рішення не пускати на територію України без проходження самоізоляції осіб, які перебували на території визначених країн Південної Африки більше, ніж 7 днів протягом останніх 14 днів. Надалі перелік країн може бути розширений», – цитує міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка пресслужба МОЗ.

Українці, які наразі перебувають на території зазначених країн, мають чітко дотримуватися протиепідемічних вимог, невідкладно звертатися до місцевих медичних закладів у разі появи симптомів захворювання. Водночас Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Південно-Африканської Республіки, Ботсвани, Есватіні, Лесото, Мозамбіку, Намібії та Зімбабве.

Читайте також: Щоб зупинити Covid-19 на Львівщині, потрібно щодня вакцинувати 25 тисяч людей

Наразі невідомо, чи викликає коронавірус штаму «Омікрон» більш тяжкий перебіг хвороби. Перші випадки інфікування цим штамом були зафіксовані в молодих людей (студентів університетів), які, як правило, зазвичай мають легший перебіг хвороби. Загальний рівень зараження у Південно-Африканській Республіці є підвищеним.

Нагадаємо, що штам коронавірусної хвороби «Омікрон» Всесвітня організація охорони здоров’я назвала таким, що викликає занепокоєння. Що про нього ще відомо та чим він небезпечний, читайте в матеріалі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!