Українці почали інфікувати одне одного та що з ринками і транспортом у Львові. Головне за ніч і минулу добу

13081 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

Підозри у Львові, коронавірус в Україні та Італія.  Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що українці почали заражати одне одного. Підтверджені перші випадки  внутрішньоукраїнського інфікування.

Станом на 19:00 19 березня у Львові ізольовано ще двоє пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію Загалом з підозрою на коронавірус було – 30 осіб. З них четверо на самоізоляції.  Раніше у двох пацієнтів не підтвердилась підозра на коронавірус.

Історія жінки, яку однією із перших у Львові госпіталізували з підозрою на СОVID-19 тут.

Загалом в Україні на коронавірус захворіли вже 26 людей. Троє жінок, із Житомирської, Івано-Франківської та Чернівецької областей – померли. У Чернівецькій області коронавірус виявили ще у 5 людей. Кількість інфікованих там зросла до 15 осіб.

Троє жінок, із Житомирської, Івано-Франківської та Чернівецької областей – померли.

А Італія обійшла Китай за кількістю смертей від коронавірусу: лише за останню добу в країні померли 427 людей. В Італії зафіксували вже 3 405 смертей від коронавірусу, тоді як у Китаї, де виник вірус та поширився на інші країни, – 3 249.

Транспорт у Львові. У Львові станом на 19 березня курсувало менше половини автобусів приватних перевізників. Водії з’їжджають із рейсів, тому що поліція почала штрафувати їх за перевезення понад 10-ти осіб. Комунальне АТП також зменшило випуск транспорту – до графіку вихідного дня.

Натомість уже відсьогодні на Львівщині запустять спецрейси, які доставлятимуть на роботу медичних працівників.

Ринки і магазини. Кількість відвідувачів на ринках у Львові не повинна перевищувати 10-ти осіб, які одночасно можуть там перебувати. Таке рішення ухвалила учора міська комісія з питань ТЕБ та НС.

Мають бути забезпечені окремі вхід та вихід на територію, забезпечено дотримання дистанції у 2 метри. Продавці мають обов’язково використовувати маски та рукавиці. На ринках повинні проводити ретельну дезінфекцію. У разі порушень ринок закриють.

Торгівельні мережі теж змінюють свій режим роботи.

Гривня продовжує девальвувати. Нацбанк послабив офіційний курс гривні на 54 копійки, встановивши його на 20 березня на рівні 27,80 гривні за долар. Офіційний курс гривні до євро встановлений на рівні 30,09 (на 19 березня - 29,79 гривні).

Як далі буде розкручуватися ситуація з гривнею важко спрогнозувати. Нацбанк розпочав більш точково працювати з задоволення попиту на валюту. Зокрема, учора продав банкам 100 мільйонів євро. Подібна операція буде проведена нині.

«Маховик» обмежувальних заходів розкручується, що не день, то більше. Не виключено, що найближчими днями в Україні може дійти до запровадження стану надзвичайної ситуації. І все ж гарного Вам дня. Набирайтеся сил і терпіння – уся ця невесела історія з коронавірусом ще трохи потриває.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!