Українці пропонують скасувати угоду про малий прикордонний рух з Польщею

2648 0
Петиція з приводу скасування Угоди про малий прикордонний рух з’явилась на сайті глави держави у вівторок, 5 липня. За цей час вона отримала 523 підписи з 25 000 необхідних.
фото: ipress.ua

фото: ipress.ua

«Шановний пане Президенте, прошу розглянути можливість скасування угоди про малий прикордонний рух між Україною та Польщею у світлі останніх подій, що відбулись на кордоні у Львівській області. Наші громадяни своїми діям, а саме повною правовою необізнаністю, а також нехтуванням елементарних норм моралі, створюють абсолютно негативний імідж Україні, а також піддають сумніву наші з Вами європерспективи, лобізмом лише власних інтересів, нехтуючи загальнонаціональними», - зазначив автор петиції.

Зазначимо, з 4 липня 2016 року призупинено малий прикордонний рух між Україною та Польщею в частині, що стосується в’їзду та перебування на території Польщі мешканців прикордонних районів України, у яких є дозволи, видані відповідними органами Республіки Польща. У той ж день на Львівщині мешканці заблокували дорогу у Грушеві, де є пункт пропуску з Польщею. Зранку там перекрили дорогу 10 автомобілів. У такий спосіб люди висловлювали своє невдоволення через тимчасові зміни в перетині кордону. Адже від учора майже на місяць Польща призупинила малий прикордонний рух для українців. До таких же дій вдалися і люди в Раві-Руській та Шегинях, там мешканці безупинно ходили по пішохідному переході, блокуючи рух транспорту. У Раві-Руській автомобіль на польській реєстрації, намагаючись прорватися через протест, в’їхав у натовп людей, постраждало троє чоловіків. Додамо, відновити малий прикордонний рух Польща обіцяє 2 серпня.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!