Українці, що безкоштовно прихистили переселенців, отримають 450 грн на місяць за одного

4317 0
Для цього необхідно звернутися до органу місцевого самоврядування із заявою та надати необхідну інформацію.
Фото: ua.krymr.com

Фото: ua.krymr.com

Уряд розробив соціальний пакет для підтримки внутрішньо переміщених осіб. Він врегульовує питання соціальних виплат, працевлаштування, а також розміщення людей, які втратили або вимушено покинули своє житло. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад і територій. 

«Власники житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених людей, отримають гарантовану державну підтримку в розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги», – каже міністр Олексій Чернишов.

Алгоритм дій для отримання компенсації:

  1. Люди, які мають житло та готові дати прихисток внутрішньо переміщеним, повинні повідомити місцеву владу про готовність прийняти у себе переселенців.

Для цього необхідно звернутися до органу місцевого самоврядування із заявою та надати необхідну інформацію. Також цю інформацію можна надати через веб-сайт «Прихисток», а надалі це можна буде зробити й через застосунок «Дія».

Читайте також: Чи розгортатимуть на Львівщині нові місця для переселенців

Органи місцевого самоврядування почнуть формувати реєстр житлового фонду доступного для розміщення. Це дозволить розмістити якомога більшу кількість людей. Що важливо, розселення у житлі буде відбуватись лише за згодою власників житла, які погодились надати прихисток.

  1. Щомісячно власники житла, які безкоштовно прийняли у своїх домівках переміщених осіб, будуть отримувати виплату з бюджету через органи місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що потік переселенців до Львова спав із шістдесяти до десяти тисяч людей на добу. Зараз через львівський вокзал проходить приблизно 10 тисяч людей, а на початку їхня кількість становила до 60 тисяч. Станом на сьогодні Львів прийняв вже понад 200 тисяч людей.  

Крім того, за даними Держприкордонслужби, станом на 10 ранку неділі 20 березня черг перед пунктами пропуску на виїзд із України майже не було. Минулої доби з України вибули майже 50 тисяч осіб. Понад 45 тисяч з них перетнули кордон на українсько-польській ділянці. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!