Політична реклама

Українці швидше купують дрібниці, аніж роблять великі покупки

1398 0
Українці стали рідше наважуватися на великі витрати. Водночас вони не заощаджують на дрібних щоденних покупках. Про це йдеться в результатах дослідження споживчих звичок середнього класу в Україні.

За останні чотири роки кількість забезпечених людей в Україні зменшилася на чотири відсотки. У той же час людей, змушених економити на їжі та побутових умовах, стало більше. Такими є результати дослідження поведінки середнього класу в Україні на тлі падіння рівня життя після економічної кризи. Опитування провели у шістьох великих містах України.

«Вони перестають здійснювати великі покупки і більш схильні робити заощадження. Ми бачимо негативні тенденції саме на ринку техніки, автомобілів, тобто дорогих товарів. Що стосується ринку товарів повсякденного попиту, то він себе зараз почуває непогано – за цим ринком динаміка нормальна», – зауважує соціолог.

Загалом показник забезпеченої частки населення становить 30 відсотків. Однак, хто саме в Україні є забезпеченою людиною, точно визначити складно: українці схильні приховувати свої доходи, адже велика частина з них – тіньові. Однак цього року респонденти більш охоче повідомляють про свої статки, зазначає соціолог.

«Українці схильні тішити себе маленькими радощами щодня. Це означає, що ми не економимо на якихось дрібницях, наприклад, солодощах. У той же час, коли нам потрібно купити щось велике і прийняти якесь раціональне рішення, то, зазвичай, ми вирішуємо відкласти покупку», – кажуть соціологи.

Джерело: Радіо Свобода


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!