Українці споживають втричі більше енергії, ніж європейці. Інфографіка

3601 0
В середньому кожен українець споживає втричі більше енергії, ніж громадянин ЄС. Експерти прогнозують, що запровадження енергоощадних технологій може скоротити енергоспоживання в нашій країні на 40%.

Про це tvoemisto.tv повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Попри високий рівень сподивання енергії, 30% її марнується. Основними причинами втрат енергії є:

- застаріла енергонеефективна інфраструктура,

- неекономне споживання в економіці,

- занижені ціни не енергію,

- практика бюджентих субсидій.

Водночас встрати енергії в побуті становлять 77%, ще 45% – при транспортуванні енергії.

Для підвищення енергоощадності в Україні реалізують програми, які фінансує ЄС. Зокрема, 46,6 млн євро через фонд Е5Р (Східноєвропейське партнерство з енергоефективності та довкілля) українські міста отримали 240 млн євро на модернізацію комунального теплопостачання, а в рамках загальноєвропейської ініціативи – угоди мерів – 71 українське місто взяло на себе зобов’язання скоротити енергоспоживання та збільшити використання відновлюваних джерел енергії.

Також ЄС фінансується місцеві проекти з покращення енергоефективності через програму Місцевий розвиток орієнтований на громаду. За 7 років існування цієї програми 275 громад малих міст і сіл України отримали $3,65 млн на утеплення шкіл, лікарень, дитсадків тощо. Кредити на покращення енергоефективності муніципальних будівель надає також ЄБРР.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!