Українці створили унікальний вертоліт для надзвичайних ситуацій

3137 0
Запорізьке підприємство «Мотор Січ» створило унікальний транспортно-бойовий вертоліт Мі-8МСБ-В, який може літати навіть після відмови двигуна. Про це йдеться на сайті Міноборони «Народна армія».
фото: na.mil.gov.ua

фото: na.mil.gov.ua

Як повідомляють, суттєва перевага цього вертольота полягає в тому, що він комплектується сучасними двигунами ТВ3-117ВМА СБМ 1В 4Е серії. Тепер навіть у випадку виходу з ладу одного з двигунів вертоліт зможе виконувати завдання на другому, працюючи в режимі так званої «надзвичайної ситуації». До того ж цей тип двигуна дозволяє вертольоту швидко відриватися від землі при максимальній завантаженості. А ще цей двигун не страждає від «кисневого голоду», що дозволило розв’язати проблему базування на висоті понад 2000 метрів над рівнем моря.

«Вертоліт може використовуватися і в холод, і в спеку, і в умовах високогір'я. Перебуваючи на рекордних для вертольотів висотах, навіть в умовах розрідженого повітря або температури навколишнього середовища -52 градуси за Цельсієм, вертоліт не втрачає потужності завдяки новим двигунам. Фактично, створена універсальна, всепогодна машина», - сказано в повідомленні.

Крім того, вертоліт здатний ефективно знищувати броньовану техніку, вогневі точки і живу силу противника за допомогою встановленого озброєння - керованого і некерованого ракетного, бомбового, стрілецько-гарматного озброєння, а також системи мінування.

Також зазначили, що повітряна машина може транспортувати вантажі і техніку, особовий склад - десант з озброєнням або поранених на носилках, а також брати участь в пошуково-рятувальних операціях.

Джерело: zaxid.net

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!