Українці та поляки просять відновити потяг Львів – Перемишль

2511 0
Повернення потягів Київ – Перемишль відклали до кінця літа через продовжену урядом Польщі заборону на міжнародні залізничні перевезення за межі ЄС.
Фото: Польське радіо

Фото: Польське радіо

Громадські організації та активісти Перемишля і Львова створили петицію про відновлення руху пасажирських потягів між Перемишлем і Львовом та Києвом. Петиція адресована прем’єр-міністрові Польщі Матеушу Моравєцькому, повідомляє Польське радіо.

Читайте також: 12 кілометрів до Європи. Як активісти Львівщини та Перемишля відновлюють занедбану залізницю

Вони зазначають, що до пандемії кількість пасажирів, які їхали потягами з Перемишля, була вищою, ніж кількість пасажирів, які користувалися послугами аеропорту Ясьонка під Ряшевом. 

Повернення потягів Київ – Перемишль відклали до кінця літа через продовжену урядом Польщі заборону на міжнародні залізничні перевезення за межі ЄС. 

«На жаль, повернення поїздів Київ-Перемишль наразі відкладається до кінця літа через продовжену урядом Польщі заборону на міжнародні залізничні перевезення за межі ЄС. Із цим рішенням не погоджуються громадські організації та активісти з Перемишля і Львова (серед яких linia102.pl i Linia102.ua)», – повідомив член правління ГО «Лінія 102.ua» Віктор Гальчинський.

Читайте також: S-Bahn по-львівськи, або Що допоможе Львову запустити міську електричку

Нагадаємо, що Укрзалізниця запустила новий міжнародний залізничний маршрут фірмового швидкісного поїзда «Інтерсіті+» № 705/706 Київ – Львів – Перемишль у грудні 2016 року. З 18 березня 2020 року потяг скасували через поширення коронавірусу. Укрзалізниця сподівалася відновити курсування міжнародних потягів із червня.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!