Українці укладатимуть контракти із сімейними лікарями

7234 0
У 2017 році українці зможуть укладати контракти із сімейними лікарями. Тим часом зарплата останніх може зрости до 19-50 тисяч гривень
фото: zmi.ck.ua

фото: zmi.ck.ua

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун під час презентації медичної реформи у Самборі на Львівщині, – інформує IA ZIK. «У 2017 році буде втілена ідея: фінансування іде за пацієнтами. На первинному рівні кожна родина буде мати свого лікаря, який буде займатися її лікуванням», – зазначила Уляна Супрун.

Читайте також: Як зміниться медицина в Україні? 5 фактів про перші реформи

За словами очільниці міністерства, українці зможуть укладати контракти із сімейними лікарями. Ті лікарі, які обслуговуватимуть багато родин, при цьому зароблятимуть 19-50 тисяч гривень у місяць. З цих грошей, за словами Уляни Супрун, частка піде на оплату комунальних послуг у відділеннях, де працюють лікарі. Держава виділятиме сімейним лікарям 1 тисячу гривень у рік на медичне обслуговування родини із 2 дітьми.

Нагадаємо, нещодавно нова команда Міністерства охорони здоров'я України скасувала так званий «наказ про ліжко-місця», відповідно до якого кошти виділялись за місцями, а не за пацієнтами.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!