Українці зможуть отримати безкоштовне працевлаштування в Польщі

1709 0
Представники України та Польщі підписали проект, який має зменшити ризики шахрайства під час працевлаштування українців закордоном.
Фото: konkurent.in.ua

Фото: konkurent.in.ua

Польсько-українська господарча палата разом із Всеукраїнською асоціацією компаній із міжнародного працевлаштування започаткували проект «Партнерство та працевлаштування», який має подолати шахрайство під час працевлаштування українців та організувати комфортний міжнародний ринок праці, пише Укрінформ.

«Одним із факторів подолання шахрайства буде безкоштовне працевлаштування. Українці не повинні платити гроші за своє працевлаштування за кордоном, а компанії-посередники отримуватимуть дохід не від фізосіб, а від роботодавців, які шукають для себе персонал. Таким чином, безкоштовне працевлаштування завдасть удару по шахрайських схемах і недобросовісних компаніях, які тепер не зможуть дурити голови українцям і брати гроші за нібито пошук роботи, а насправді невідомо за що», — розповіли у Всеукраїнській асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.

Читайте також: Польща змінює правила працевлашування для українців. 5 фактів

За словами керівника асоціації Василя Воскобойника, Україні докладає недостатніх зусиль для захисту заробітчан. Зокрема українці мало проінформовані про ліцензовані компанії, котрі допомагають знайти роботу в Польщі та несуть відповідальність за робітника, а зарплату нараховують через банк.

«Польські бізнесмени дуже зацікавлені в українських трудових мігрантах та хочуть залучати їх на довготерміновій основі на роботу. Для цього потрібно прибирати адміністративні бар’єри між країнами та створювати передумови для синергії між польськими роботодавцями та найманими робітниками з України», — додали в асоціації.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!